Nejlepší deskovky na malé večírky

Při menších večírcích je někdy zkrátka potřeba vymyslet program, aby se konverzace rozjela, a vy s přáteli tak vydrželi vzhůru co nejdéle. A právě na takovou událost se skvěle hodí deskové hry. Které jsou nejlepší?

ACTIVITY

Hra aktivity je zábavná deskovka, ve které se rozdělíte na dvojice, ve kterých poté hrajete proti ostatním párům. Namísto kostky zde naleznete přesýpací hodiny, a kartičky s čísly, dle nichž postupujete dál. Dle toho, na jakém políčku právě stojíte, se rozhodne, jaký bude váš úkol. Pantomima, kreslení, nebo popis? V průběhu hry se neuvěřitelně pobavíte nad tím, jak ostatní předvádějí, nebo kreslí, a co jiní hádají. Hra nezabere moc času, je jednoduchá na pochopení, a existuje hned v několika verzích. 

šachy s opicí

KRYCÍ JMÉNA

I tato hra je velmi zábavná, a jednoduchá na pochopení. Tentokrát se rozdělíte na dva týmy, ve kterém je jeden napovídač, a zbytek vždy hádá. Na desce stolu máte vyskládaná slova, z nichž některá dle tabulky patří vaší skupině. Jediným slovem se musíte pokusit popsat co nejvíc slov, aniž byste použili kořen jednoho z nich, a váš tým má za úkol hádat. Hra je především o kreativitě, a o tom, abyste se dokázali vžít do myšlení ostatních.

KARTY PROTI LIDSKOSTI

V této hře hraje každý za sebe. Jeden z vás (střídá se) přečte otázku, a ostatní na ni zodpoví jednou z deseti kartiček s odpověďmi, které má v ruce. Jedná se o vtipné otázky, a ještě vtipnější odpovědi, ale pozor! Kartičky obsahují texty plné černého, či jinak morbidního, a perverzního humoru, takže nejsou nic pro upjaté, či přecitlivělé jedince. Přeci jen se hra jmenuje Karty PROTI lidskosti.

padají kostky

PÁRTY ALIAS

Tato hra je na podobný způsob, jako výše zmíněné aktivity, avšak přesto se v mnohém úkoly liší. Na většině políček obvykle popisujete slova, aniž byste zmínili kořen, avšak…je zde i pantomima, hra s rýmy, nebo poznávání osobností. Hra je nenáročná na pochopení, a jistě se u ní skvěle pobavíte.